ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι σκληρό
6 αυγά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 » » βούτυρο λιωμένο
1 » » γάλα χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο
ξύσμα ενός λεμονιού
λίγο αλάτι
αμύγδαλα λευκά τεμαχισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα, το βούτυρο, το γάλα, το αλεύρι (στο οποίο έχουμε ανακατέψει το αλάτι, τη μαγιά, το μαχλέπι) σιγά σιγά στο μίξερ και τέλος με το χέρι χωρίς να «ζορίζουμε» τη ζύμη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος (50 οC ) η ζύμη σκεπασμένη με πανί ή νάιλον όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχήμα πλεξούδας σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 1 ½ ώρα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 170 οC.
1 κιλό αλεύρι σκληρό
6 αυγά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 » » βούτυρο λιωμένο
1 » » γάλα χλιαρό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο
ξύσμα ενός λεμονιού
λίγο αλάτι
αμύγδαλα λευκά τεμαχισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα, το βούτυρο, το γάλα, το αλεύρι (στο οποίο έχουμε ανακατέψει το αλάτι, τη μαγιά, το μαχλέπι) σιγά σιγά στο μίξερ και τέλος με το χέρι χωρίς να «ζορίζουμε» τη ζύμη.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος (50 οC ) η ζύμη σκεπασμένη με πανί ή νάιλον όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχήμα πλεξούδας σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 1 ½ ώρα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 170 οC.
Αν θέλουμε, γεμίζουμε τα τσουρέκια με μερέντα τρυπώντας τα πριν τα ψήσουμε με μεγάλη σύριγγα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
είναι καλή συνταγή ή 8α πά8ουμε τίποτα (πλακίτσα).........
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή τη στιγμή τα ψήνω...Το σπίτι μου γέμισε μυρωδιές...!Ζηλεύουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εμείς με την μαμά μου ετοιμάζουμε 1 δόση κουλουράκια(ζήλια ψόρα)
ΑπάντησηΔιαγραφήαφού επιμένετε κυρία στείλτε και κανένα τσουρέκι εδώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι θα φέρω μετά το Πάσχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί θα γίνει πια με αυτές τις συνταγές... "Μπαίνουμε" σε εκπαιδευτικό blog και μας τρέχουνε τα σάλια. Μήπως να οργανώναμε και μια συνάντηση γευσιγνωσίας για να δοκιμάσουμε κιόλας τα εδέσματα;
ΑπάντησηΔιαγραφή