Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εκδρομή στην Καστοριά!












Μόλις επιστρέψαμε από την Καστοριά πραγματοποιώντας για άλλη μια φορά μια όμορφη εκδρομή και αποκομίζοντας ευχάριστες εντυπώσεις.
Με σύμμαχό μας τον ανοιξιάτικο καιρό αλλά και την ευγένεια των καλών μας οδηγών φτάσαμε στο πρώτα στο Δισπηλιό.Στο Δισπηλιό ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932 ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5.000 π.Χ. περίπου, που δείχνει ότι η Καστοριά είχε κατοικηθεί από τους Νεολιθικούς χρόνους. Στον χώρο των ανασκαφών που άρχισαν το 1992 δημιουργήθηκε το πρώτο Ελληνικό Οικομουσείο και διαμορφώθηκε μία αναπαράσταση του προϊστορικού Λιμναίου Οικισμού με καλύβες πάνω σε ξύλινες πλατφόρμες μέσα στη λίμνη, οι οποίες διαθέτουν σκεύη οικιακής χρήσης και εργαλεία της εποχής. Βρίσκεται πάνω στη λίμνη της Καστοριάς περίπου 500μ. από το χωριό. Η ξενάγησή μας ήταν υπέροχη και η επαφή μας με τη νεολιθική εποχή μοναδική!


Στη συνέχεια ο πολυπόθητος ..ελεύθερος χρόνος για φαγητό, αγορά, βόλτες και φωτογραφίες…
Συνεπείς στο ραντεβού μας για τη σπηλιά του Δράκου, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Ευχάριστη ξενάγηση, εντυπωσιακοί σταλαγμίτες και σταλακτίτες, καταπληκτικές λιμνούλες.
Συνεχίσαμε την παραλίμνια διαδρομή μας και φτάσαμε στην ιερά μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας με τις αγιογραφίες στους εξωτερικούς τοίχους και έναν πλάτανο 900 ετών.
Φυσικά το κέφι, το γέλιο και το τραγούδι (με λίγο χορό!) εντός του λεωφορείου δεν περιγράφονται...
Και του χρόνου!!!

5 σχόλια:

  1. αξεχαστη αυτη η εκδρομη!!!!!!!!!κυρια η πιο καλυτεροτερη.....a kai kati akoma sas perimeno to savato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δονάτος Διαμάντης30 Απριλίου 2010 στις 9:01 μ.μ.

    Συμφωνώ με τον Ακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αα ρε Άκη με την <> σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ηταν υπεροχη η εκδρομη μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. h pio kaluteroterh re akh???pou tis briskeis aftes tis le3eis???xaxaxa......ontws htan mia a3exasth ekdromh...
    Xristina M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή