Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Βιβλιοπαρουσίαση (2)

Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά
Το μυθιστόρημα αυτό μας διηγείται την τεράστια προσπάθεια που κάνει ένας άνθρωπος, για να αποκτήσει την ελευθερία του. Ο μπαρμπα- Θωμάς είναι ένας δούλος που αγαπάει τους ανθρώπους χωρίς να κάνει διακρίσεις. Το αφεντικό του όμως αναγκάστηκε να τον πουλήσει μαζί με το γιο της δούλας της Ελίζας. Τελικά, ύστερα από πολλές ταλαιπωρίες και βάσανα, ο δεύτερος σώθηκε, αλλά ο μπαρμπα- Θωμάς πιστεύοντας στο Θεό και στο δίκαιο είχε μαρτυρικό θάνατο. (Αγγελική Τρ., Α2)

Η καλύβα του μπαρμπα-Θωμά
Ο μπαρμπα- Θωμάς είναι ένας δούλος που πιστεύει πολύ στο Θεό και στο δίκαιο. Αγαπάει όλους τους ανθρώπους, λευκούς και μαύρους, χωρίς διάκριση, κάνει πάντα το καλό και δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα του. Όμως στο τέλος πεθαίνει με μαρτυρικό θάνατο. Η ιστορία αυτή μας δείχνει ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ελεύθεροι. (Ευγενία Δημ., Α1).

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ ένα γλάρο να πετάει
Το βιβλίο μας μιλά για ένα γάτο, το Ζορμπά, ο οποίος μια μέρα, ενώ καθόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του, έπεσε ένας μολυσμένος γλάρος. Ο γλάρος λεγόταν Κενγκά και μετά από συζήτηση με το γάτο τον έπεισε, αφού η ίδια θα πέθαινε, να φροντίσει το αυγό που θα γεννούσε και να το μάθει να πετάει. Πράγματι ο Ζορμπάς με τη βοήθεια των φίλων του κατάφερε και πραγματοποίησε τις υποσχέσεις του. (Χρήστος Φωτ., Α2)

2 σχόλια:

  1. Φοβάμε Κυρία μην δει κανένας διάσημος την περίληψη και μας ζητά αυτόγραφα...χαχαχαχααχααχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η περίληψη, παιδί μου!

    Η Υπουργός Παιδείας...Γαρδικίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή