Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μουσείο...απορριμμάτων στη Ρουμανία!

πηγή:newsbeast
Την ώρα που τα σκουπίδια «στολίζουν» τους δρόμους στην Ελλάδα, οι γείτονες Ρουμάνοι αποφάσισαν να τα αξιοποιήσουν δημιουργώντας έργα τέχνης. Το πρώτο μουσείο απορριμμάτων στην Ευρώπη εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο Βουκουρέστι και αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Αριστείας για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CEDD) και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών τη Ρουμανίας.
Το Μουσείο Απορριμμάτων, πρωτότυπο και σίγουρα διαφορετικό από τα συμβατικά μουσεία, προσκαλεί τους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις που έχουν τα απορρίμματα στην καθημερινότητά τους προκαλώντας τους είτε δυσφορία ή αποτελώντας ακόμη και απειλή για τη δημόσια υγεία. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το μουσείο να αποτελέσει ένα «ανοιχτό παράθυρο» για την επανεξέταση των παραμέτρων προστασίας του περιβάλλοντος από τους πολίτες, αλλά και τις κυβερνήσεις.
Τα εκθέματα του Μουσείου αρχικά θα κατηγοριοποιηθούν σε 13 θεματικές ενότητες: από πλαστικό, χαρτί, γυαλί και μέταλλο μέχρι απορρίμματα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οικιακών συσκευών, αλλά και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία απορριμμάτων. Σε ειδική ενότητα, υπό την ονομασία «ο δρόμος των απορριμμάτων», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βασικές αιτίες που προκαλούν τη ρύπανση, τους τρόπους πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της «εκπαίδευσης» των πολιτών, ούτως ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου