Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, συγγραφέας του έργου "Το όνειρο του σκιάχτρου", στα Γιάννενα

Ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς θα παρευρεθεί, ύστερα από πρόσκληση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, σε εκδήλωση για το έργο του, την Τρίτη 18 Μαΐου 2010 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών ‘Γεώργιος Μυλωνάς’ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος Παιδική Λογοτεχνία, περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου και συζήτηση με τον συγγραφέα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 18.30, στο βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκη» (Σπ. Κατσαδήμα 7), θα παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο «Οι δραπέτες της σκακιέρας».

Ένα βράδυ, στην άκρη μιας παλιάς σκακιέρας, συναντιούνται κρυφά η λευκή βασίλισσα και ένας μαύρος αξιωματικός και δραπετεύουν από τη σκακιέρα με το τρένο των πλήκτρων, ακολουθώντας το ασημένιο μονοπάτι μιας φεγγαραχτίδας. Χωρίς τον μαύρο αξιωματικό και τη λευκή βασίλισσα, το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα υπόλοιπα πιόνια είναι αποφασισμένα να βρουν και να τιμωρήσουν σκληρά τους ασυλλόγιστους δραπέτες. Έτσι, ξεκινάει μια συναρπαστική περιπέτεια σε κόσμους μαγικούς και τόπους μακρινούς, καθώς κυνηγημένα από ένα γεράκι χωρίς σκιά, τα δύο παράτολμα πιόνια προσπαθούν να βρουν τον γλάρο των ονείρων, που θα τα οδηγήσει στην εφτάχρωμη πύλη του ουράνιου τόξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου