Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Περπατώντας στο γκρεμό για να πάνε στο σχολειό...!

Οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Banpo που βρίσκεται στο βουνό Bijie στην επαρχία Guizhou της Κίνας κάθε μέρα διασχίζουν με τα πόδια ένα επικίνδυνο, στενό μονοπάτι στην άκρη του γκρεμού για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Το «ταξίδι» τους διαρκεί μια ώρα ανάμεσα σε χωμάτινα μονοπάτια, τούνελ που έχουν ανοιχτεί στα βράχια ενώ με δυσκολία χωράνε δυο παιδάκια το ένα δίπλα στο άλλο. 
 Το μονοπάτι αυτό είχε ανοιχτεί πριν από 40 χρόνια για να λειτουργήσει αρχικά ως αρδευτικό κανάλι.
Υπάρχει και μια πιο ασφαλής διαδρομή για να φτάσουν τα παιδιά στο σχολείο, στο οποίο φοιτούν 49 μαθητές, μόνο που το περπάτημα μέσω αυτής διαρκεί δύο ώρες. Αφού φτάσουν στο σχολείο μετά από μία ώρα περπάτημα τα παιδιά κάνουν γυμναστικές ασκήσεις και στη συνέχεια μπαίνουν στις τάξεις για να ξεκινήσει το μάθημα. 








2 σχόλια:

  1. κι εμείς γκρινιάζουμε για 10 λεπτά, και σε ανοιχτό δρόμο. κάποιες φορές μάλιστα πηγαίνουμε και με το αμάξι (όταν βρέχει), ενώ αυτά είτε με χιόνι είτε με βροχή με τα πόδια στο σχολείο. . .αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι παράδειγμα για τον καθένα μας, με τόσο υπομονή και καλοσήνη που έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγραψες πάλι...Μικρή λογοτέχνης...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή