Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Για τους λάτρεις της σοκολάτας...

Γραμματόσημο με ... γεύση σοκολάτας! 
Το Βέλγιο θα εκδώσει γραμματόσημο με γεύση σοκολάταςΓραμματόσημο με άρωμα και γεύση σοκολάτας πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα Ταχυδρομεία του Βελγίου, προς τιμήν του εθνικού γλυκού της χώρας. «Έχουμε προσθέσει στην κόλλα ελαφρύ άρωμα σοκολάτας και έτσι όταν κάποιος το γλείψει για να το τοποθετήσει στο φάκελο μπορεί να δοκιμάσει αυτή τη γεύση. Ακόμη και το ίδιο το γραμματόσημο μυρίζει σοκολάτα», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ταχυδρομείου, η γεύση της σοκολάτας προστέθηκε στη βάση της κόλλας με τη μορφή αιθέριων ελαίων βουτύρου κακάο, που γίνεται αισθητή στη γλώσσα.

Όχι πως το εγχείρημα δεν είχε τις δικές του δυσκολίες. «Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να βρεθεί η γεύση και το άρωμα για τη μαύρη σοκολάτα. Για το λόγο αυτό έπρεπε να συνεργαστούν ειδικοί από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία», πρόσθεσε η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως «αν και τα γραμματόσημα με σοκολατένιο άρωμα έχουν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν, ο συνδυασμός αυτής της γεύσης με το άρωμα αποτελεί μία καινοτομία».

Πάνω στα γραμματόσημα, που θα κυκλοφορήσουν στις 25 Μαρτίου, απεικονίζεται η σοκολάτα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη: σε κόκκους, σε κομματάκια και σε μορφή κακάο μάζας.
 
 
Οδοντόκρεμα από ... σοκολάτα! Perierga.gr - Οδοντόκρεμα από... σοκολάτα!!!Μια νέα τεχνολογική ανακάλυψη έρχεται να ανατράψει ότι ξέραμε για την υγειινή των δοντιών! Ένας από τους βασικότερους εχθρούς των δοντιών, η αγαπημένη σοκολάτα, γίνεται σύμμαχος στην προστασία τους. Το φθόριο, που είναι βασικό συστατικό στις οδοντόκρεμες για περισσότερα από 100 χρόνια αντικαθίσταται τώρα από τη… σοκολάτα!!!

Πριν αναρωτηθείτε αν σοβαρολογούμε ή όχι δείτε τί ανακάλυψε μια εταιρεία στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, που παράγει μια οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο. Η νέα οδοντόκρεμα λέγεται «Theodent» και σύμφωνα με την εταιρεία αναζωογονεί την επιφάνεια των δοντιών χρησιμοποιώντας μια ουσία που παράγεται από τη σοκολάτα. Ναί από αυτή την ίδια σοκολάτα που καταστρέφει τα δόντια μας.

Όπως φαίνεται, αυτό το εκχύλισμα κακάο είναι πιο αποτελεσματικό από το φθόριο στην καταπολέμηση και την πρόληψη της τερηδόνας και επιπλέον σκληραίνει το σμάλτο των δοντιών, κάνοντας τα λιγότερο ευαίσθητα στη φθορά.

Ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το εκχύλισμα κακάο, γνωστό ως Rennou, θα αντικαταστήσει πλήρως το φθόριο ως ένα βασικό στοιχείο σε όλες τις οδοντόκρεμες.
Η παραδοσιακή οδοντόκρεμα Theodent διατηρεί τη γεύση μέντας, αλλά η έκδοση για τα παιδιά έχει γεύση σοκολάτα!!!

πηγή:perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου