Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται ο "Οδυσσεβάχ"

Για δύο παραστάσεις για το κοινό, την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11.30 και 17.30 και τη Δευτέρα για τα σχολεία, κατόπιν συνεννοήσεως, έρχεται στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων ο «Οδυσσεβάχ», το καταπληκτικό παιδικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου, με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου και σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη από το «Θέατρο του Βορρά». 
 Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία είναι της Μαρίας Δελλή. Βοηθός σκηνοθέτη η Νόνια Μαλεφάκη. Παίζουν οι Γιώργος Αβραμίδης, Σοφία Αντωνίου, Αμαλία Καβάλη, Κλείτος Κωμοδίκης, Κώστας Μπιμπής, Γιάννης Σοφολόγης Η Αλεξία Καλλιαρδού παίζει ζωντανή μουσική. Τα εισιτήρια προπωλούνται και τα τηλέφωνα για πληροφορίες 6972808693, 2651025210 2651037237. Πληροφορίες για σχολεία στα τηλέφωνα :6982458115, 69477069 72. 
 Το έργο έχει αντλήσει στοιχεία από την Οδύσσεια, τον Σεβάχ τον Θαλασσινό και διάφορα γνωστά και άγνωστα παραμύθια. Βασικό του θέμα είναι η νοσταλγία για την πατρίδα, καθώς και η θέληση και η επιμονή να κατακτάς τους στόχους σου μένοντας πιστός σ’ αυτό που πιστεύεις, ξεπερνώντας κινδύνους και πειρασμούς.
Εφτά ηθοποιοί- αφηγητές, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους, αναλαμβάνουν να επινοήσουν και να εξιστορήσουν τα πάθη του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του. Σε μια μεγάλη εξέδρα που διαρκώς μεταμορφώνεται βλέπουμε να ξεπηδούν αιφνίδια νησιά, καράβια, δέντρα, γοργόνες, τέρατα και ζώα. Ανάμεσα στην εξέδρα και το κοινό ένας παραμυθάς - σαν επόπτης, συγγραφέας – παρεμβαίνει στην αφήγηση, είτε λεκτικά είτε μουσικά, και άλλοτε την προωθεί, άλλοτε γίνεται ο έκπληκτος θεατής της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου