Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Φωνές νερού μυριάδες" (6-9/10/2011)


Το Υπουργείο Πολιτισμού απευθύνει για τρίτη συνεχή χρονιά μια πρόσκληση για μια γιορτή ανοιχτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων – εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση – με τίτλο «Φωνές νερού μυριάδες». Στόχος των εκδηλώσεων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι να αναδειχτεί η σημασία και οι ποικίλες διαστάσεις της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Μέχρι την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία της επικράτειας θα κρατήσουν ανοιχτές τις πύλες τους στο κοινό με μια σειρά από ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τη σημασία και τις ποικίλες διαστάσεις της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Μέσα από μια πολύπλευρη, αειφορική θεώρηση με παραδείγματα που θα αντληθούν από αρχαιολογικά σύνολα, μνημεία και μουσεία της χώρας αλλά και από δείγματα της σύγχρονης δημιουργίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εντάξει τις χρήσιμες ή βλαβερές πρακτικές του παρελθόντος στο σύγχρονο προβληματισμό αναφορικά με τη διαχείριση του νερού ως απειλούμενου αγαθού.

Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στην εκστρατεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό και στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.


Κατά τη διάρκεια του φετινού εορτασμού, από 6 έως 9 Οκτωβρίου 2011, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το οποίο θα λειτουργεί από τις 8.00 έως τις 20.30:

Πέμπτη 6/10 - Παρασκευή 7/10/2011
8.00-15:00 Θεματικές ξεναγήσεις για τη σημασία του νερού για τον άνθρωπo και τη γη, μέσα από επιλεγμένες ενότητες της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας: o Η σημασία του νερού στη δημιουργία και την ανάπτυξη οικισμών o Λουτρά και προσωπική υγιεινή o Λαδοχώρι. Ένα ζωντανό ρωμαϊκό λιμάνι
Οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες, κατόπιν συνεννόησης
Τηλ.: 26650 29177/8 - E-mail: lbepka@culture.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
(Πληροφορίες: κκ. Α. Τζωρτζάτου - Κ. Λάζαρη)

Πέμπτη 6/10 - Κυριακή 9/10/2011
8.00-20:30 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Υδάτινος Ορίζοντας», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου (Διάρκεια 50΄)
Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται επαναληπτικά στην Αίθουσα βιντεοπροβολών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου