Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δελφοί: πρώτο βραβείο σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Μπορεί οι Δελφοί να θεωρούνται ο «ομφαλός της γης» λόγω των αρχαιοτήτων, τώρα όμως ο δήμος των Δελφών διεκδίκησε και πήρε το πρώτο βραβείο σε μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό και αναδείχθηκε ως ο καλύτερος αειφόρος τουριστικός προορισμός της χώρας για το 2011.

Προβάλλεται όλη η περιοχή του δήμου Δελφών με τις δυνατότητες που διαθέτει σε ένα μωσαϊκό τουριστικών προϊόντων, που αφορούν σε πολλές ειδικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα στο πολιτιστικό, θρησκευτικό, ορειβατικό, ορεινό, θαλάσσιο τουρισμό και στον ανεμοπτερισμό. Η συγκεκριμένη διάκριση δίνει στον δήμο Δελφών ένα αρκετά μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την Ευρώπη ως ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός που πέρα από τις αρχαιότητες του είναι και ένας αειφόρος τουριστικός προορισμός. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να βραβευτεί ο δήμος των Δελφών σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει το Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ενώ έχει προσδιοριστεί ότι στις 27 Σεπτεμβρίου του 2011 που γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, όπου θα δοθεί το επίσημο βραβείο. (πηγή: inews)

Με αφορμή το γεγονός αυτό ας περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο μέσα από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση ανακαλώντας στη μνήμη μας το σχετικό περιστατικό μεταξύ Κροίσου και Κύρου που είδαμε στις Ιστορίες Ηροδότου Α΄ Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου