Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

"Ζούμε με την οικογένεια"

Στα πλαίσια της 2ης ενότητας "Ζούμε με την οικογένεια" της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β΄ Γυμνασίου θεωρήθηκε σκόπιμο να διαβαστεί και να συζητηθεί το παρακάτω πραγματικό περιστατικό που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο.
Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα:
"Τι να ζητήσω από τον Θεό;"

"Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση! Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά, όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι, χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση, όταν δεν λειτουργεί. Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου, όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος. Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει, όταν είναι λυπημένη και στεναχωρημένη, αντί να με αγνοεί... Θέλω τ' αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νιώθω ότι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε-πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους. Θεέ μου, δεν ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!"

Τη δασκάλα που την διάβασε καθώς βαθμολογούσε, την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι τη ρώτησε: "Τι συμβαίνει;" Αυτή απάντησε: "Διάβασε αυτήν την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου". Ο σύζυγος είπε: "Το καημένο το παιδί...Τι αδιάφοροι γονείς ειναι αυτοί!". Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε: "Αυτή η έκθεση είναι του γιου μας!.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου