Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

"Ομήρου Οδύσσεια" στα Γιάννενα

Η εταιρία παραγωγής Culture Factory παρουσιάζει το έργο «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών». Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.
Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα, θα ζωντανέψουν στη σκηνή, σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού. Αξιοποιώντας τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό, με πλούσια σκηνικά, εκπληκτικά κοστούμια και με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη, η «Ομήρου Οδύσσεια – Το Παραμύθι των Παραμυθιών» αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και αξιόλογες παραστάσεις.
Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Συγχρόνως με αυτό το έργο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εμπεδώσουν την πλούσια κληρονομιά της ιστορίας και της μυθολογίας μας.
Θα συνταξιδέψουμε με τον Οδυσσέα και θα παρακολουθήσουμε βήμα-βήμα την προσπάθεια του να επιστρέψει στο σπίτι του.Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο….
Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειες του …πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα, πώς έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πώς κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλίτωσε από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ. Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του …
Η Κάρμεν Ρουγγέρη θα περιμένει τους συνταξιδιώτες της στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη… στα Γιάννενα στις 14 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο του «Φρόντζου».

7 σχόλια:

 1. θα έρθετε...για μπανιο σήμερα κ.?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είμαι αλλού...αρκετά μίλια μακριά. Φωτογραφίες προσεχώς!!!Μόλις επιστρέψω θα δώσω σήμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αααααααααα τότε καλά να περάσετε.....!!! Να υποθέσω Σκόπελος....ή κανω λάθος..........??????..ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. na balete kai to mpakalogato kiria....................................!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΑαααααααααα ναι/...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το πέτυχες, Αγγελική!
  Ο Μπακαλόγατος ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν καταπληκτικός, Άκη!Δεν επιτρεπόταν όμως η λήψη βίντεο να σας δώσω μια γεύση, εκτός αν βρεθήκατε εκεί!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εμείς κ. έχουμε και τον γάμο της θείας μου...που μένει δίπλα απο το σπίτι μου, και είμαστε όλη μέρα στο πόδι...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή