Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ημέρα σχολικού αθλητισμού : ευ αγωνίζεσθαι

"Ευ αγωνίζεσθαι" = η ευγενής άμιλλα, η τιμιότητα, η σεμνότητα, η απόλυτη ακρίβεια στην τήρηση των κανόνων, η χαρά του έντιμου συναγωνισμού (διεθνώς "fair play"= τίμιο παιχνίδι)

.  

Η κορυφαία στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ριο δεν είναι κάποιο μετάλλιο ή κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι αυτό που συνέβη στον ημιτελικό των 5,000 μέτρων γυναικών με πρωταγωνίστριες τις Αμπι Ντ'Αγκοστίνο και Νίκι Χάμπλιν. 
Η Νίκι Χάμπλιν από τη Νέα Ζηλανδία, μόλις 4,5 γύρους μετά την εκκίνηση έχασε την ισορροπία της και πέφτωντας στο ταρτάν παρέσυρε την Αμπι Ντ'Αγκοστίνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η Αμερικανίδα αμέσως σηκώθηκε και βοήθησε τη Νεοζηλανδή να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα παρά το γεγονός πως είχε τραυματιστεί ελαφρά. Ωστόσο η Ν'Αγκοστίνο ήταν αυτή που τελικά είχε χτυπήσει πιο σοβαρά. Λίγα μέτρα αργότερα, η Ντ'Αγκοστίνο συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει εξαιτίας πόνων στο γόνατο όμως η Χάμπλιν αντί να συνεχίσει τον αγώνα, θέλησε να ανταποδώσει τη βοήθεια. Σταμάτησε και ενθάρρυνε τη συναθλήτριά της να φτάσει μέχρι τον τερματισμό. 
Οι δύο αθλήτριες με δάκρυα στα μάτια και έντονους τους πόνους, έφτασαν μέχρι τον τερματισμό κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου αλλά και μια θέση στον τελικό αφού οι κριτές θέλησαν επιβραβεύσουν τις δύο γυναίκες για τη συμπεριφορά τους. Το Ολυμπιακό ιδεώδες, στο αποκορύφωμά του!  
Πηγή:iefimerida.gr 

.
.
Απίστευτη και ταυτόχρονα συγκινητική κίνηση από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο, Άλιστερ Μπράουνλι, να αφήσει το... κυνήγι της πρώτης θέσης στη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου του τριάθλου -ολοκληρώθηκε στο νησί του Μεξικό Κοζουμέλ- για να βοηθήσει τον αδερφό του να τερματίσει. 
Τα αδέλφια Μπράουνλι από την Μεγάλη Βρετανία έκαναν δική τους υπόθεση το τρίαθλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Άλιστερ Μπράουνλι κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και ο αδελφός του, Τζόναθαν Μπράουνλι το ασημένιο! 
 Πριν από λίγες ώρες όμως τα δυο αδέρφια συγκίνησαν τον αθλητικό κόσμο, όταν ο Άλιστερ παράτησε την κούρσα -και ένα ακόμη μετάλλιο- για να βοηθήσει τον αδερφό του να τερματίσει. Ο Τζόνι Μπράουνλι απείχε 400 μέτρα από τον τερματισμό, αλλά έδειξε να χάνει τον προσανατολισμό του και να μην μπορεί να συνεχίσει. Σε εκείνο το σημείο, ο αδερφός του, Άλιστερ, διέκοψε την κούρσα του για να τον βοηθήσει και να τον... κουβαλήσει στον τερματισμό. Η κίνηση του αυτή έδωσε την ευκαιρία στον επερχόμενο Μάριο Μόλα να τους περάσει και να κόψει πρώτος το νήμα, ωστόσο τα αδέρφια Μπράουνλι έδειξαν το... μεγαλείο που έχει ο αθλητισμός.
 “Θα έκανα το ίδιο για οποιονδήποτε αθλητή. Ακόμα και αν δεν ήταν ο αδελφός μου, θα τον βοηθούσα να τερματίσει”, δήλωσε ο Άλιστερ, με τον Τζόνοθαν να μεταφέρεται στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον τερματισμό.
πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου