Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Το μαγικό κλειδί


 
H Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της θα ταξιδέψουν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουν «Το μαγικό κλειδί», ένα έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας». Μια παράσταση με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, γεμάτη χρώματα, χορό, μουσική και τραγούδια!

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας πριγκίπισσας που ψάχνει να βρει την καρδιά της. Όλα ξεκινούν σε ένα μεγάλο νησί. Το νησί δεν είναι πλούσιο, όμως ο βασιλιάς του είναι άξιος και ο λαός του ευτυχισμένος. Το ίδιο ευτυχισμένοι είναι ο βασιλιάς και η
βασίλισσα, γιατί έχουν την αγάπη του λαού και τα πλούτη που δίνει η εργασία. Όταν μάλιστα αποκτούν και ένα κοριτσάκι, η ευτυχία τους μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ. Στη βάφτιση της κόρης τους καλούν όλους τους κατοίκους του νησιού σε ένα μεγάλο γλέντι.
Την ώρα που γλεντούν, νεράιδες μαζεύονται γύρω από την κούνια της πριγκίπισσας για να της δώσουν από μία ευχή. Η μία της δίνει ομορφιά. Η άλλη ωραία φωνή, η τρίτη δίνει χάρη, η τέταρτη εξυπνάδα. Η πέμπτη, όμως, σκύβει στο προσκεφάλι της μικρής και ψιθυρίζει:
«Είμαι η Mοίρα. Εγώ δε θα σου δώσω μία ευχή, όπως έκαναν οι άλλες. Εγώ θα σε προστατέψω από την ίδια τη ζωή σου, μικρή μου. Θα ’θελα να μη λυπηθείς και να μην κλάψεις ποτέ! Γι’ αυτό θα πάρω την καρδιά σου, θα την κλείσω σε ένα χρυσό κουτάκι και θα το πάρω μαζί μου». Αυτό κάνει και χάνεται μέσα στη νύχτα χωρίς να μπορέσει κανείς να τη σταματήσει. Όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα καταλαβαίνουν τι έγινε, τρέχουν τρομαγμένοι στην κούνια για να δουν αν ζει το παιδί τους. 
«Τώρα χωρίς καρδιά πώς θα μας αγαπήσει;» ρωτάει η βασίλισσα. «Χωρίς καρδιά πώς θα κυβερνήσει;» αναρωτιέται ο βασιλιάς. Είναι τόση η λύπη τους, που αρχίζουν να κλαίνε απελπισμένοι.
Τότε, από μακριά βλέπουν να έρχεται η νεράιδα Ζωή. «Ξεχάσαμε τη Ζωή! Αυτή ίσως μας σώσει! Σε παρακαλούμε, νεράιδα Ζωή, μπορείς να ξαναδώσεις στην κόρη μας την καρδιά της;» ρωτούν με μια φωνή.
«Δε γίνεται», απαντάει η Ζωή. «Η Μοίρα είναι ισχυρότερη από μένα. Η Μοίρα ορίζει τη ζωή! Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να σας δώσω αυτό». Και βγάζει από τον κόρφο της μια αλυσίδα που από την άκρη της κρέμεται ένα χρυσό κλειδί. «Αν ποτέ θελήσει η ίδια η βασιλοπούλα να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, τότε μ’ αυτό το κλειδάκι...»






Για όσους δεν είδαν την παράσταση
ας διαβάσουν το βιβλίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου