Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Το πιο εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας

Το πιο εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας των τελευταίων δεκαετιών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι της Σκανδιναβίας, αλλά και της βόρειας Βρετανίας. 

Το φαινόμενο, που είναι συνηθισμένο στο βόρειο τμήμα της Γης, ήταν ιδιαίτερα έντονο λόγω μίας σφοδρής ηλιακής καταιγίδας. Το Βόρειο Σέλας δημιουργείται όταν οι ηλιακοί άνεμοι φθάνουν στο μαγνητικό πεδίο της Γης. Τα υπέροχα χρώματα εμφανίζονται στον ουρανό των πολύ βόρειων περιοχών, επειδή εκεί υπάρχουν οι ευνοϊκές συνθήκες. 

Οι πιο τυχεροί ήταν οι τουρίστες που βρέθηκαν στη Σουηδία και τη Νορβηγία. Το φαίνομενο διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και χάρισε ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Ωστόσο, όσοι θέλησαν να βγάλουν φωτογραφίες χρειάστηκε να επιδείξουν θάρρος, καθώς η θερμοκρασία είχε πέσει στους -30 βαθμούς Κελσίου! 

3 σχόλια:

  1. iliana!theodora!maria!katerina!:)(F)1 Φεβρουαρίου 2012 - 3:26 μ.μ.

    einai fantastika ekei! tha thelame oloi na pame!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ, είστε όλες κάπου μαζί; Και ετοιμάζεστε μήπως όλες για το Βόρειο Σέλας; Άντε, καλά...Θα τα πούμε τη Δευτέρα απο κοντά!!! Εμείς θα σας πούμε τις εντυπώσεις μας από την Αθήνα και εσείς από το Βορρά...Χι!Χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή