Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Διαγωνισμός...μαγειρικής!


πηγή:i-create

ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ "Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα"

Αφορμή για τη δράση είναι:

1. Η ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής, στις 16 Νοεμβρίου του 2010, στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO,

Η έννοια της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς περιλαμβάνει ζωντανές εκφράσεις και παραδόσεις αμέτρητων ομάδων και κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, τις οποίες έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους και τις μεταδίδουν στους απογόνους τους, στις περισσότερες περιπτώσεις από στόμα σε στόμα

2. Οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο διατροφής, ο οποίος συμβάλλει ιδιαίτερα στην διατήρηση και προαγωγή της υγείας με παράλληλη ωφέλεια της εθνικής οικονομίας και διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς

3. Η θέση που καταλαμβάνει η χώρα μας, πανευρωπαϊκά, στην παιδική παχυσαρκία, με τα Ελληνόπουλα να είναι τα πιο υπέρβαρα παιδιά σε σχέση με τα συνομήλικα τους στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αύξηση των διατροφικών διαταραχών, όπως η νευρογενής ανορεξία και η νευρογενής βουλιμία.

Tο θέμα

Όλοι οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι μαθητές/τριες των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, ομαδικά ή ατομικά, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών σας, στείλτε ηλεκτρονικά :

1. Παραδοσιακή συνταγή μαγειρικής, που να συνοδεύεται από στοιχεία σχετιζόμενα με τον τόπο και τη λαϊκή παράδοση. Οι συνταγές θα περιλαμβάνονται στις κατηγορίες: κυρίως πιάτο, συνοδευτικό, σαλάτα, εορταστικό, νηστίσιμο, πρωινό, γλυκό ή επιδόρπιο. Τα έργα θα επιλεγούν με κριτήρια την σπανιότητα, τη σύνδεση με τα τοπικά προϊόντα, τη λαϊκή παράδοση και τη συμφωνία με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής.

2. Πρωτότυπο έργου ζωγραφικής, με θέμα την παραδοσιακή ελληνική μεσογειακή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και τη σύνδεση τους με την υγεία και τον πολιτισμό.

3. Πρωτότυπη αφίσα, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων διατροφής, με άξονα τη συμβολή τους στην υγεία και τον πολιτισμό.

4. Ψηφιακό video διάρκειας έως 5 λεπτά, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων, με άξονα τη συμβολή της στην υγεία και τον πολιτισμό.

Η συμμετοχή μπορεί να είναι σε μια ή περισσότερες από τις παραπάνω κατηγορίες μέχρι 5/5/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου