Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η "Ελένη" του Ευριπίδη σε Παραμυθιά και Γιάννενα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου θα παρουσιάσουν  την παράσταση του έργου του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ» στην Παραμυθιά (18 Αυγούστου) και στα Γιάννενα (19 Αυγούστου) στις 21:30.
Η «ΕΛΕΝΗ» είναι χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία , σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»……Η παράσταση κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που ένα τέτοιο έργο απαιτεί ενώ τονίζεται η «Πιραντελική» διάσταση του με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι».
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ κανονικό εισιτήριο, 12 ευρώ φοιτητικό-μαθητικό




Ας θυμηθούμε το σχετικό βίντεό μας.


Ας παίξουμε κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα.




9 σχόλια:

  1. to video giati to anebasate kuria? ilias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ακούγεσαι εσύ...!!!Πήγες, καλέ, να δεις την παράσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ηταν πολυ ωραια βεβαια καπου-καπου ηταν σα τον σουλειμαν και ειχε κωμικο υφος ειδικα οταν αναγνωριζονταν η ελενη και ο μενελαος να πατε και εσεις σημερα το εχει και στα γιαννενα νωμιζω
      α και σε ολη την παρασταση ηξερα τι θα πουν οι ηθοποιοι και ελεγα απο μεσα μου αντιθεση φαινεσθαι- ειναι , τραγικη ειρωνια κλπ χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Μπράβο, παιδί μου! Χαίρομαι ιδιαίτερα! Σε λίγο θα πάω και εγώ. Βέβαια, ακούγονται κάτι μπουμπουνητά...Ελπίζω να μην μας κάνει ζημιά...Ανυπομονώ! Εἰναι όμορφες εμπειρίες!!! Και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την ειδατε την παρασταση? ηταν ωραια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την είδα. Καλή ήταν...Έχω δει καλύτερες. Όμως θυμόμουν κι εγώ πολλά από τα λόγια και τα έλεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή