Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ένα δωμάτιο ...όλο σοκολάτα!

 Τον καλύτερο τρόπο για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του βρήκε το εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» στη Λιθουανία. Ανέθεσε στη γλύπτρια Elena Climent να δημιουργήσει ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων εξ ολοκλήρου από σοκολάτα!

Το «λαχταριστό» δωμάτιο κατασκευάστηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο, όπου παρέμεινε λίγο χρονικό διάστημα για διαφημιστικούς λόγους, και περιλαμβάνει σοκολατένια έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, ακόμη και τζάκι, όλα φτιαγμένα μόνο από λευκή και σοκολάτα γάλακτος!

Η γλύπτρια δήλωσε: «Όσο χρόνο κράτησε η δημιουργία του δωματίου διασκεδάσαμε πολύ και γελάσαμε ακόμη πιο πολύ! Προσέξαμε όλες τις λεπτομέρειες των αντικειμένων και των επίπλων έτσι ώστε να μοιάζουν όσο το δυνατόν… αληθινά, συνθέτοντας ένα κανονικό δωμάτιο όπου δεν του λείπει τίποτα. Ακόμη και σκάκι φτιάξαμε!


Η σοκολάτα είναι ένα υλικό δύσκολο στη γλυπτική, γιατί πρέπει να τη διατηρείς συνεχώς σε συγκεκριμένη θερμοκρασία (22-24 βαθμούς Κελσίου) έτσι ώστε ούτε να λιώνει αλλά ούτε και να είναι πολύ σκληρή, δυσκολεύοντας τη λάξευση. Επιπλέον έπρεπε να χρησιμοποιούμε εναλλάξ λευκή και σοκολάτα γάλακτος, γεγονός που μας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο.

Γιατί όταν χειρίζεσαι στη γλυπτική ένα μόνο υλικό (μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, πάγο κ.λπ.) τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Η βασική διαφορά με τη γλυπτική στη σοκολάτα συγκριτικά με άλλα υλικά είναι… η μυρωδιά! Το άρωμα της σοκολάτας είναι μοναδικό και δημιουργεί στο τέλος μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα… Αφήστε που συνεχώς… λιγουρεύεσαι να φας ένα κομμάτι!».

Το «σοκολατένιο» δωμάτιο δέχτηκε πολλούς επισκέπτες μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπότε κόπηκε σε μικρά κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εμπορικό κέντρο «Kaliningrad Plaza» έχει συνεργαστεί με τον Καρλ Λάγκεφερντ σε παρόμοια projects.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιφέρουσα δημοσίευση!Θα ήθελα να μείνω ένα βράδυ σ'αυτό το δωμάτιο!Το πρωινό την άλλη μέρα θα ήταν μάλλον περιττό!Ευαγγελία και όχι...........Ολυμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Έτσι μπράβο! Συμφωνούμε...Μαθαίνεις κοντά μας, μαθαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή