Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η Λίτσα Ψαραύτη, βραβευμένη συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, στα Γιάννενα

1) Εκδήλωση με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών-γνωριμία με τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη». 

Το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τα 1ο & 2ο Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Π.Τ.Δ.Ε, 5ο & 8ο Δ.Σ με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα και το 12ο Δ.Σ Ιωαννίνων διοργανώνει την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012, στις 6.30μ.μ, εκδήλωση με θέμα: «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών-γνωριμία με τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη» στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.
Στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης από το Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του Νέου Σχολείου, καθιερώνεται ο θεσμός της φιλαναγνωσίας. Ανταποκρινόμενοι στις νέες προκλήσεις οργανώνουμε εκδήλωση με την οποία θα προσπαθήσουμε να εξοικειώσουμε το μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και να εδραιώσουμε μια φιλική σχέση με την παιδική λογοτεχνία. Στο πλαίσιο αυτό καλέσαμε να μας στηρίξει και να μας ενισχύσει πνευματικά η λογοτέχνης παιδικών βιβλίων κα. Λίτσα Ψαραύτη.
Η εκδήλωση απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, στους φοιτητές των αντίστοιχων τμημάτων εκπαίδευσης καθώς επίσης και στους μαθητές και τους γονείς τους.
Στόχος όλων μας είναι να αναπτύξουμε τη δημιουργική σκέψη μαθητή, να δραστηριοποιήσουμε τη φαντασία του και την εφευρετικότητά του, να εμπλουτίσουμε την αισθητική του καλλιέργεια και τέλος να καλλιεργήσουμε τη γλωσσική του έκφραση με σκοπό την πλήρη συγκρότηση της προσωπικότητας του.
Επιπρόσθετα σε όλα τα παραπάνω, έρχονται οι εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν ως υποστηρικτές, εμψυχωτές, συναναγνώστες και διαμεσολαβητές ανάμεσα στο βιβλίο και το μαθητή. Προαπαιτούμενο για μια σωστή και ολοκληρωμένη παιδεία είναι η αισθητική καλλιέργεια του ατόμου και το Νέο Σχολείο με όχημα τη Λογοτεχνία μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.
Την εκδήλωση θα στηρίξει η κορυφαία, πολυγραφότατη και δημοφιλής συγγραφέας παιδικών Λογοτεχνικών βιβλίων κα. Λίτσα Ψαραύτη και θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους γονείς.

2) Εκδήλωση για τη βραβευμένη συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας κ.Λίτσα Ψαραύτη
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο πλαίσιο του μαθήματος Παιδική Λογοτεχνία καλεί τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη και οργανώνει εκδήλωση για το έργο της την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, 3-4.30 στην Αίθουσα Σεμιναρίων πρώτος όροφος,είσοδος Νηπιαγωγών, κτίριο Παιδαγωγικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου