Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μικροσκοπικό ενυδρείο...!


πηγή: newsbeast
Ο Ρώσος, Anatoly Konenko, έχει πάθος με τις μινιατούρες! Το 1996 κέρδισε ρεκόρ Γκίνες για το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο, ενώ πάμπολλα είναι τα αντικείμενα που έχει κατασκευάσει σε μικροσκοπικό μέγεθος!

Η τελευταία του έμπνευση ήταν να φτιάξει το μικρότερο ενυδρείο στον κόσμο, και μάλλον τα κατάφερε! Η κατασκευή του έχει πλάτος 33 χιλιοστά, ύψος 24 και βάθος μόλις 14 χιλιοστά, ενώ η χωρητικότητα του φτάνει τα 10 ml νερού δηλαδή 2 περίπου κουτάλια τσαγιού!

Όπως είναι αναμενόμενο, δύσκολα θα μπορούσε να βρει ψάρια που να χωρούσαν και να μπορούσαν να ζήσουν στο ενυδρείο αυτό που χωρά ακόμα και σε μια παλάμη. Ωστόσο, ο δαιμόνιος κατασκευαστής κατάφερε και βρήκε φιλοξενούμενους για το ενυδρείο του, κάτι μικροσκοπικά ψάρια-ζέβρες.

Ένα κανονικό όμως ενυδρείο δεν αρκεί να έχει μόνο νερό αλλά και πέτρες και φυτά προκειμένου να είναι ολοκληρωμένο. Ο Anatoly Konenko τα βρήκε και αυτά! Βέβαια για να ρίξει το νερό δίχως να χαλάσει το περιβάλλον του «βυθού», αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια σύριγγα! Παρομοίως και τα ψάρια τοποθετήθηκαν με μια ιδιόχειρη κατασκευή που θυμίζει μικροσκοπικό δίχτυ!





2 σχόλια: