Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
πηγή:Θέατρο Άνεσις

Με την επιτυχία της περσινής σεζόν στις αποσκευές και την εξαιρετική αποδοχή του κοινού, Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ δίνει νέο ραντεβού με τους θεατές στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις - Θεατρική Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς, όπου από τις 6 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται με ανανεωμένο θίασο.

Το έργο των Φράνσες Γκούντριχ και Άλμπερτ Χάκετ, βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φρανκφούρτη παραμένει ένα έργο διαχρονικό, που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ εξακολουθεί να είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο σε όλο τον κόσμο μετά τη Βίβλο. Η πρώτη του έκδοση έγινε το 1947 στην Ολλανδία και το 1952 στην Αμερική. Από τότε μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το θεατρικό έργο είναι ένα έργο - ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεη το 1955 και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα των συγγραφέων του, που τιμήθηκαν με Βραβεία Tony, Pulitzer και το βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Κριτικών Νέας Υόρκης.






ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Επιστολές από τη 14η Ιουνίου 1942 έως την 1η Αυγούστου 1944. Η οριστική έκδοση του Ημερολογίου της Άννας Φρανκ, χωρίς περικοπές, με ορισμένες προσθήκες και αλλαγές που είχε κάνει η ίδια λίγους μήνες πριν από τη σύλληψή της, όταν άκουσε στο ραδιόφωνο ότι γραπτά σαν τα δικά της θα δημοσιεύονταν μετά τον πόλεμο ως μαρτυρίες των απλών ανθρώπων για τη ζωή τους κάτω από τη γερμανική κατοχή στην Ολλανδία.

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ ή ημερολόγιο μιας νέας, όπως είναι ο ακριβής τίτλος, ονομάζεται το ημερολόγιο που κρατούσε που κρατούσε η Άννα Φρανκ, Γερμανοεβραία, στο Άμστερνταμ, για όσο καιρό κρυβόταν με την οικογένειά της από τους Γερμανούς, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο καταφύγιο της οικογένειας στο Πρίσενγκρατς, που λειτουργεί σήμερα ως κέντρο νεότητας με την ονομασία «Οίκος Άννα Φρανκ»। Η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της συνελήφθησαν από τη Γκεστάπο. Επέζησε μόνον ο πατέρας της, Όττο Φρανκ, χάρη στον οποίο εκδόθηκε το ημερολόγιο. Το ημερολόγιο έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και ως σήμερα έχει πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Πατήστε, για να δείτε όλο το βιβλίο, Fullscreen
Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου