Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μαθήματα ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά

πηγή:ΤΑ ΝΕΑ
Μια νέα διαδικτυακή - διαδραστική εφαρμογή χρήσιμων συμβουλών για τα παιδιά μέχρι 12 ετών παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Ο νέος ιστότοπος http://www.cyberkid.gov.gr, ο οποίος όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι στήθηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του FBI Kids, αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα το Ιντερνετ. Γονείς και παιδιά θα ανακαλύψουν τις θετικές πλευρές του κυβερνοχώρου μέσα από την αναζήτηση πληροφοριών αλλά μπορούν επίσης να ψυχαγωγηθούν χωρίς να απειλείται η πλοήγησή τους στον κυβερνοχώρο. Παράλληλα μέσα από διαδραστικές εφαρμογές μπορούν να δουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους βασικούς κανόνες του Διαδικτύου: τι είναι το ηλεκτρονικό ίχνος, τι είναι chat room, τι είναι το nickname, τι είναι τα social media. Οι γονείς από την άλλη μαθαίνουν τι είναι το phishing, (μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογρα - φίας που λειτουργούν ως δολώματα για τις ηλεκτρονικές απάτες), τι είναι το cyber bullying (η ψηφιακή παρενόχληση, λεγόμενη και κυβερνοτρομοκρατία).

Η πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητο - ποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου