Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Περιζήτητα αυγά στρουθοκαμήλου....!

πηγή: newsbeast

Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε αρκετές βαλκανικές και όχι μόνο χώρες για τα ζωγραφισμένα αυγά στρουθοκαμήλου. Τα συγκεκριμένα αυγά έχουν πάψει προ πολλού ν' αποτελούν εξωτικό προϊόν για τους βούλγαρους καταναλωτές, που έχουν εξοικειωθεί με τη γεύση τους και τα έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους.

Η ζήτηση αυγών στρουθοκαμήλων αυξάνει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το Πάσχα οι παραγγελίες είναι περισσότερες, ενώ το κόστος των αυγών δεν ξεπερνάει τα 50 λέβα (περίπου 25 ευρώ).

Το Πάσχα τα αυγά ζωγραφίζονται και μία από τις πλέον συχνές εικονογραφήσεις των πασχαλινών αυγών είναι η Παναγία με το Θείο Βρέφος, ενώ πολλοί είναι εκείνοι οι καταναλωτές που ζητούν, επίσης, εικόνες των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου.

Η στρουθοκάμηλος είναι πτηνό που δεν κλωσάει τα αυγά του, αλλά τα προσέχει από μακριά, μέχρι να γεννηθούν τα μικρά και να μεγαλώσουν και οι Βούλγαροι την παρομοιάζουν με το Θεό που προσέχει τους πιστούς στο χώρο της εκκλησίας μέχρι να γεννηθούν και να ακολουθήσουν το δρόμο του.

Το αυγό της στρουθοκαμήλου, που απαντάται σε εκκλησίες, απεικονίζει τη δημιουργία, τη ζωή και την ανάσταση, γι' αυτό κάποιες φορές το βρίσκουμε και σε τάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου