Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συγγραφέας παιδικών βιβλίων η Έρη Ρίτσου!

Μια μικρή ιστορία, που είχε γράψει πριν χρόνια η Έρη Ρίτσου για την κόρη της Λητώ, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει το συγγραφικό της έργο στον χώρο του προσχολικού βιβλίου.
Τώρα, η Έρη Ρίτσου κυκλοφόρησε το τρίτο της παραμύθι για μια «Μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της» (εκδ.Κέδρος), το οποίο και παρουσίασε στους μικρούς αναγνώστες πριν λίγες μέρες.
«Δεν έχω πάθος με την συγγραφή, είναι μάλλον το χόμπι μου» μας απαντά με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια, η κόρη του Γιάννη Ρίτσου, ομολογώντας ότι τώρα που «συνταξιοδοτήθηκε από την δουλειά της στην Εθνική Τράπεζα, θα έχει περισσότερο χρόνο να γράψει αλλά και να ασχοληθεί με την βιβλιοθήκη του πατέρα της, την αλληλογραφία του». Προς το παρόν, έχει ήδη τελειώσει το επόμενό της παραμύθι, « για τρία χοντρά και τεμπέλικα γουρουνάκια, ακριβώς αντίθετα από την καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της» λέει γελώντας η συγγραφέας. Την εικονογράφηση έχει αναλάβει και πάλι ο Δημήτρης Κάσδαγλης με τις εντυπωσιακές, σαν κινούμενα σχέδια, εικόνες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου