Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Μια ιστορία για τη φιλία!

Είναι η ιστορία δύο φίλων που περπατούν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο:
- ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ.Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση, όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί και ο φίλος του τον έσωσε. Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα:
- ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ.
Αυτός που τον είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια του έσωσε τη ζωή, τον ρώτησε :- Όταν σε χτύπησα, έγραψες πάνω στην άμμο και τώρα έγραψες πάνω στην πέτρα. Γιατί; Ο άλλος φίλος απάντησε : «Όταν κάποιος μας πληγώνει, πρέπει να το γράφουμε στην άμμο όπου οι άνεμοι της συγνώμης μπορούν να το σβήσουν. Αλλά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για μας, πρέπει να το χαράζουμε στην πέτρα, όπου κανένας άνεμος δεν μπορεί να το σβήσει».

(Μας έστειλε η Αγγελική Τ.,)

8 σχόλια:

 1. Είναι πραγματικά πολύ ωραία ιστορία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μακάρι να την εφαρμόζουμε στη ζωή μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΙΖΑ26 Ιανουαρίου 2011 - 10:43 π.μ.

  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ Κ. ΜΑΓΚΑ
  Η ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  ΣΥΜΦΒΝΕΙΤΕ???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχετε δίκιο, παιδιά, που ανυπομονείτε! Τα δικά σας θέλουν λίγη δουλειά, οπότε πρέπει να βρω χρόνο. Θα γίνει όμως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παρα πολυ ωραια ιστορια.. Εχω μια παρα πολυ καλη φιλη που ειναι οτι καλυτερο μπορουσε να μου συμβει ποτε... Κ την αγαπω πολυ! Κ παντα ολα τα υπεροχα πραγματα που μου εχει χαρισει θα ειναι χαραγμενα πανω στην πετρα κ δεν θα τα ξεχασω ποτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πραγματικα πολυ ωραια ιστορια......!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή