Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

"Το Άστρο της Ημέρας" στο Πλανητάριο

πηγή:Ίδρυμα Ευγενίδου

Mε μία νέα ψηφιακή παράσταση υποδέχεται το φθινόπωρο το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για τη νέα πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: «Το Άστρο της Ημέρας», η οποία ξεκινά να προβάλλεται στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου από τις 5 Οκτωβρίου 2010.
«Το Άστρο της Ημέρας» αποτελεί ένα νέο συναρπαστικό «ταξίδι» με προορισμό το πιο κοντινό μας Άστρο: τον Ήλιο. Η νέα αυτή ψηφιακή παράσταση παρακολουθεί τον Ήλιο από τη γέννησή του ως το θάνατό του και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια και μας αποκαλύπτει ότι ο Ήλιος δεν είναι μόνον το πλησιέστερο, αλλά και ένα πολύ «δραστήριο» άστρο.
Μας δίνεται επίσης η μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά την προσπάθεια των αστρονόμων να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά που κρύβει και να κατανοήσουν φαινόμενα, όπως η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το στέμμα του, η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του κ.ά..
Επί τη ευκαιρία αξίζει να κάνουμε ένα ταξίδι στο σύμπαν μέσα από ένα καταπληκτικό βίντεο της φιλολόγου Ε.Στάμου.


2 σχόλια:

  1. Γεια σου Ελένη και παιδιά. Χαίρομαι που συνεχίζετε τη θαυμάσια δουλειά σας και μέσα από το ιστολόγιό σας.
    Θα πάμε με το σχολείο μου στο Πλανητάριο αλλά θα παρακολουθήσουμε υποχρεωτικά την παράσταση "Ο θάνατος των άστρων". Ό,τι και να δεις εκεί είναι γοητευτικό. Θα επισκεφθούμε τη Βουλή και με την ευκαιρία θα δούμε και την έκθεση για τα 2500 χρόνια από τη μάχη στο Μαραθώνα. Θα σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.
    Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις με την ίδια όρεξη και το ίδιο μεράκι, Ελένη.

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για το βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, κα Λίτσα! Εμείς δεν ξέρουμε ακόμη αν πάει το σχολείο μας στην Αθήνα, οπότε για την ώρα ταξιδεύουμε μέσα από βίντεο...Πολύ όμορφα είναι και έτσι! Όσο για τις εμπειρίες σας και τις ιδέες σας τις περιμένουμε πώς και πώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή